Güzel Sanatlar Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti.

.

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban 

Güzel Sanatlar Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. 

Necip Fazıl Kısakürek Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal, akademik, idari personel ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra müzik dinletisi ile devam eden törende açılış konuşmalarını Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptı. 

Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal, Güzel Sanatlar Fakültelerinin ülkeye sanatçı yetiştiren fakülteler olduğunu dolayısıyla çok önemli bir yere sahip olduklarını belirterek; “Öğrencilerimiz burada edindikleri bilgi ve beceriler ile  ÇOMÜ’lü olmanın haklı gururunu yaşayacaklar” dedi.

ÇOMÜ hızla büyüyen, kendisini ilimde, bilimde geliştiren ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir üniversite olduğunun altını çizen Dekan Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı. Dekan Köksal, mezun öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini bitirdi. 

Bu sene Güzel Sanatlar Fakültesinin 60 öğrenciyi mezun ettiğini belirterek öğrencileri tek tek tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Mezuniyet zamanları üniversite hocalarımız ve üniversite yönetimi için çok keyifli zamanlar. Zira biz en çok emeği öğrencilerimize veriyoruz. Böyle bir süreçten sonra da öğrencilerimizi mezun etmek büyük bir keyif” dedi. 

Rektör Acer, ÇOMÜ’nün çeyrek asrı geride bırakmış bir devlet üniversitesi olduğunu belirterek ÇOMÜ’nün sayısal olarak da Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri haline geldiğinin altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti.   

“ÇOMÜ sadece rakamsal olarak büyümüş bir üniversite değil kalitesi ile de büyük aşama kat etmiş bir üniversite. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Üniversitemiz Türkiye’de kaliteli üniversiteler arasında yerini almıştır. Şuan Türkiye’de 205 devlet üniversitesi bulunmakta. Bu 205 devlet üniversitesi arasında 25 yıl önce kurulan bir üniversite olarak ilk 30 da yer almak büyük bir başarıdır. Bu gün buradan mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’nin çok değerli bir bilim kurumundan mezun oluyorlar. Mezun olduğumuz üniversiteler kimliğimizin bir parçası haline geliyor. ÇOMÜ gururla bahsedeceğiniz bir üniversite haline geldi. GSF, Üniversitemizin çok köklü fakültelerinden biri. Türk toplumunun desteklenmesi gereken çok önemli unsurudur sanat dalları. Sanat düşüncelerinizi topluma aktarabilmenin en etkili yolu. GSF hem modern sanatları hem de geleneksel Türk sanatlarını bünyesinde barındıran ve bu yönde çalışmalar yapan bir fakülte. Sanatta diğer alanlar gibi geçmişin çok değerli bir mirası. Öğrencilik bitince işimiz bitmiş olmuyor. Bundan sonrada öğrenmeye, düşünmeye, üretmeye devam etmek gerekiyor. Sanat, evrensel bir alan. Bir beklentimizde Uluslararası düşünmeniz. Ürettiğiniz eserler, hitap ettiğiniz kişiler bu ülkenin sınırları ile sınırlı olmamalı.” 

Rektör Acer konuşmasını ailelere ve GSF akademisyenlerine teşekkür ederek, mezun öğrencilere başarılar dileyerek bitirdi.  

Mezun öğrencilerin ailelerinden Buse Sütçü ’nün annesi Feriştah Sütçü çok heyecanlı olduğunu belirterek emeği geçen hocalara çok teşekkür etti. Raşit Burak Yıldırımın Babası Şamil Yıldırım ise “Çocuklarımızda emeği geçen hocalara teşekkür ediyorum. Oğlunun ÇOMÜ’de okumasından ve mezun olmasından büyük bir gurur duydum. Çocuklarım Avrupa doğdular orada eğitimlerine başladılar ancak üniversite okumak istediklerinde Türkiye’ye dönmek istediklerini ve eğitimlerine Türkiye’de devam etmek istediklerini belirttiler. Bu beni çok mutlu etti. Eskiden Türkiye’den Avrupa’ya beyin göçü vardı. Şimdi ise eğitim için Avrupa’dan Türkiye’ye gelmek isteyen kişiler var. Bu günleri görmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.  

Konuşmaların ardından Fakültede dereceyle mezun olan öğrencilere Dekan Prof. Dr. Dinçay Koksal ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ödüllerini takdim etti. 

Her yıl GSF’ye desteklerini sunan Cemil Mandacı ise dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim ederek öğrencilere seslendi: “Üniversiteyi bitirmiş olmak yeterli değildir öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam edin. Toplumsal olmaya çalışın. Toplumun içinde ve toplumla iletişim kuran kişiler olun.” 

Tören kep atma seremonisi ile sona erdi.  Tören sonrasında Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, mezuniyet sergisini gezerek öğrenciler ile fotoğraflar çektirdi.