Glassprint Çalıştayı

Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Yeşim ZÜMRÜT 21-26 Nisan 2014 tarihleri arasında, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ''BİR KÜLTÜR SİMGESİ OLARAK ÇEŞMİBÜLBÜL'Ü GELECEĞE TAŞIMAK: Düz Cam Kullanan Cam Karo, Cam Mobilya ve Hediyelik Eşya Sektörlerinin Yaratıcı Platformlar - Yeni Teknolojiler İle Buluşturulması'' başlıklı proje kapsamında ''Glassprintist Çalıştayı'' na çalıştay yöneticisi olarak davet edildi.

Öğretim elemanımız proje kapsamında Haziran ayı sonuna kadar Almanya'dan ve Türkiye'den toplamda beş üniversite ile MSGSÜ öğrencileri arasında yapılacak olan çalıştaylar dizisinin ilk konuğu olarak ÇOMÜ GSF Seramik Bölümünden 4, Tekstil Bölümünden 2 öğrenci ile birlikte üniversitemizi temsil etti.

Proje tamamlandığında beş üniversiteden katılan öğrencilerin yaptığı tasarımlar arasından seçilenler uygulanacak ve kitap haline getirilerek seramik, cam, tekstil sektöründe hizmet veren tüm firmalara dağıtılacaktır.

72-qhci-1.jpg72-qhci-2.jpg