ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencilerinin Geleneksel Sergisi “Ne var, Ne yok” 5 GSF Sergi Salonunda 21 Aralık 2017, Saat 16.00’ da Açıldı

.

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi

Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencilerinin Geleneksel Sergisi

“Ne var, Ne yok” 5

GSF Sergi Salonunda

21 Aralık 2017, Saat 16.00’ da Açıldı….

ÇOMÜ - GSF lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Ne Var Ne Yok - 5” etkinliğinin 21 Aralık 2017 tarihinde, saat 16.00’da öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katılımıyla, GSF Sergi Salonuda açılışı yapıldı. Kavramsal Sanat Topluluğu’nun organize ettiği, “farklı disiplinlerde yapılan nitelikli işlerin görülmesini sağlayarak, öğrencilerde plastik düşünce ve uygulamaya ilişkin etkileşim oluşturmanın yanı sıra üretim temelli bir kaynaşmayı” amaçlayan serginin açılışında konuklara, her yıl olduğu gibi tarhana çorbası sunuldu.

Kavramsal Sanat Topluluğu Akademik Danışmanı, Resim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Umut GERMEÇ yaptığı açılış konuşmasında;

“ ‘Ne var ne yok’  sıcak bir merhaba, hal hatır sorma, içten bir söyleşinin girişi olduğu kadar, bir durum değerlendirmesidir de…  “Varlık” ve “yokluk” en temel karşıtlıktır. Var olanın bilincinde olup olmayanı araştırmak, bulgulamak yaratıcılığın gereğidir. Bizi özgünlüğe, estetik biçim ve yorumlara ulaştırır. Üretimle bir araya gelmek birlikteliklerin en güzelidir. Öncelikle sergide çalışmaları yer alan öğrencilerimize, onları düşünce ve uygulama açısından yetiştiren, geliştiren öğretim elamanı arkadaşlarımıza, etkinliğin gerçekleşmesi için gerekli özeni gösteren bölüm başkanlarımıza ve dekanlığımıza çok teşekkür ederiz. Sergi salonunun eksiksiz düzenlenmesini özenle gözeten fakülte sekreterimize de ayrıca çok teşekkür ederiz. Şimdi “terkibi” güzel, geleneksel tarhana çorbamızın ( bu yıl Ezgi Yemenicioğlu  Negir, Şule Günal, Zerrin Güzel  hocalarımız pişirdiler) sıcaklığıyla sergimizi gezelim ” dedi.

Sergide yaklaşık 110 öğrencinin yapıtları yer almaktadır. Kavramsal Sanat Topluluğu başkanı Esin Ok’un düşünce ve çabasıyla kentimizde bulunan dört özel kuruluştan sağlanan maddi desteğe Resim Bölümü öğretim elemanlarının katkılarıyla, her bölümden bir lisans öğrencisine çekiliş yapılarak, kendi disiplininin gereksinimine uygun bir armağan verildi. Kentten ve başka fakültelerden konukların da olduğunun gözlemlendiği sergi açılışında, Müzik Performans Topluluğunun dinletisi de ayrı bir çoşku yarattı.

Fotoğraflar: Tuncay ALPİ

ÇOMÜ - GSF lisans ve yüksek lisans öğrencileri

“Ne var, Ne yok” 5 Etkinliğine Katılan Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencileri:

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü

Aysel İlgin