ÇOMÜ. GSF. Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. UMUT GERMEÇ Yapıtlarıyla Paslaşmalar 4 “Kontratak” sergisinde

Yrd. Doç. UMUT GERMEÇ, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ nce  düzenlenen Paslaşmalar 4 “Kontratak” sergisine davetli olarak katıldı.  Germeç’in “DOĞAÇALMA 1” ve “DOĞAÇALMA 2” adlı yapıtlarının yer aldığı sergi 22 Haziran 2016 tarihinde açıldı. 22 akademisyen sanatçının işlerinden oluşan Paslaşmalar 4 “Kontratak”  sergisi CKM Sanat Galerisi’ nde 20 Temmuz 2016 tarihine kadar gezilebilir.

“Paslaşmalar sergisi, dördüncü yılında, Paslaşmalar: Kontratak üst başlığı altında bir kez daha sanatçıları başka sanatçılarla ilişki içinde düşünmeye ve üretmeye davet ediyor. Bu defa öne çıkan tavır, sanatçıların birbirleriyle alış veriş ilişkisinde birbirlerine karşı oluşturdukları direnme noktalarını daha çok vurgulamak: Yan yana gelen iki sanatçı ve yapıt birbirlerine karşı nasıl direnir? Bu direnme ilişkisinden nasıl yeni bağlantılar doğar ve farklı anlamlar ortaya çıkar? Birbirine karşı duran ya da direnen iki farklı yapıt bu karşıtlık ilişkisinden nasıl olumlu bir sonuç çıkarır? … “   Nusret Polat    (Sergi kataloğu yazısından alıntı)

comu haber umut hoca.pdf