​Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Prof. Dr. Süha Özden, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve akademik personelin katılımıyla gerçekleşen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Öğr. Gör. Yonca Yüksel’in sunduğu müzik dinletisiyle devam etti.

Dekan Köksal, fakültenin sorunlarının çözümünde üniversite yönetiminin verdiği desteğe teşekkür ederek, akademik çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, öğrenci ve personel rakamları ve akademik – idari kadronun durumuyla ilgili notlar aktardı. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sanatın düşünceyi ifade etme biçimi olduğunu belirterek “Sanatın ne anlama geldiğini, toplumumuzda biraz daha irdelememiz lazım. Buna ihtiyacımız var. Sanat, aslında düşünceyi ifade etme biçimidir ve böyle algılanması gerekir. Bu şekil algılanırsa, sanatın gerçek yönünü, toplum olarak fark edebiliriz. Yazılan bir kitap, düşüncenin ifadesiyse, sanatın her dalı da, düşüncenin ifade biçimidir. Bazen, bir kitaptan bile daha etkili ifade etme biçimidir. Bunu bizim toplumumuz da geçmişte daha sık kullanmıştır. Osmanlı’da ve Selçuklu’da, sanatın çeşitli dalları gerçek anlamıyla toplumumuzda yer etmiş ve güçlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti döneminde ve içinde bulunduğumuz dönemde, bunu daha ileriye götürme ihtiyacı hissediyoruz. Bu sebepten, sanata verdiğimiz değerin arttırılması gerekir. Bunu, toplum olarak hep beraber yapmamız gerekir ki aslında çok düşünen ve düşündüğünü de ifade eden toplum haline gelmiş oluruz. Bu sebepten, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ne kadar önemli olduğu, bir kez daha ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bunu da özellikle vurgulamak isterim." dedi.