Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mezuniyet Töreni, Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Kuruluşunun 25. yılında 100 bininci mezununu veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mezuniyet Töreni, Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda gerçekleştirildi.  Törene mezun olan öğrencilerin ailelerinin yanı sıra,  Vali Yardımcısı Adil Karataş, AK Parti grup Başkan Vekili Çanakkale Millet Vekili Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Bilge Şimşek, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, ÇOMÜ akademik- idari personeli katıldı.   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2017 Yılı Mezuniyet Töreni’ne mesajlarıyla katılan Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar, mezun olan öğrencileri tebrik etti.  Mezunlarımızın geçişi ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Çanakkale Mehteran Takımının gösterisi ile devam etti. 

 

Ülkemizin Geleceğinde Bizim de İmzamız Olacak 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 100 bininci mezunu ve üniversite birincisi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden Gülşah Yıldırım, hedeflerini en başından beri bildiğini ve emin adımlarla hedeflerine giden yolu bulduğunu söyleyerek; “hem bölüm, hem fakülte, hem de üniversite birincisi olarak bu okuldan mezun olmanın gururunu ve onurunu derinden yaşıyorum. Ülkemizin geleceğinde bizim de imzamız olacak” dedi. 

ÇOMÜ Türkiye’nin En Büyük ve En Çok Tercih Edilen Üniversitesi

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada, akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi olduğunu vurgulayarak,  50 bine yakın öğrencisi ile ÇOMÜ’nün, Türkiye'nin en büyük ve en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. 

ÇOMÜ, Türkiye'de Akademik Kalite Sıralamasında Son İki Yılda 15 Basamak İlerledi

Rektör Acer, ÇOMÜ’nün teorik eğitimle yetinmeyen, öğrencilerin uygulama imkânlarını ve iş dünyası ile ilişkilerini güçlendiren imkânlar oluşturmuş bir üniversite olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Türkiye'nin en güçlü arkeoloji bölümlerinden birine, en büyük astrofizik gözlem evine, sınırlı sayıda üniversitede bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne, en güçlü Japonca bölümüne, alanlarında ön sıralarda yer alan fakülte ve yüksekokullara sahip, Türkiye'de akademik kalite sıralamasında son iki yılda 15 basamak birden ilerlemiş bir üniversite. Hızla gelişen Teknoparkı ile yenilikçi fikirleri ve yenilikçi fikirler üreten akademisyenleri ve firmaları doğrudan destekleyen bir üniversite. Uluslararası öğrenci sayısını son iki yılda iki katına çıkaran, Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile hem öğrencilerine ve çalışanlarına hem de çevresine üst düzey sağlık hizmeti veren, öğrencilerinin ve çalışan bilim insanlarının, çok çeşitli bilimsel, sosyal ve sportif imkânlara sahip olduğu, 24 saat yaşayan, öğrencilerinin girişimci, yenilikçi fikirler üreten, temel değerlerine bağlı bireyler olmasını gözeten bir üniversite. ”

İnsanların En Hayırlısı, İnsanlara Faydalı Olandır

Bu sene ÇOMÜ’nün yaklaşık 9 bin öğrencisini,  kuruluşundan bu yana ise 100. bininci, öğrencisini mezun ettiğini belirten Rektör Acer mezunlara seslenerek; “Bu ülke için, insanlık için hayatınız boyunca gayret göstermeye özellikle de üretken olmaya devam ediniz. Kişiliği ile bütün insanlığa örnek olan Peygamberimiz “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” demekte. Hayatınızın bundan sonraki kısmını bu düsturla yaşayın. Birbirinizi, bu ülkenin bütün fertlerini sevin. İnancımızın Peygamberi, ‘birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmasınız’ diyor. Bu sese kulak verin” dedi. 

“Mezunlarımızın değerli aileleri, üniversite mezuniyetini gördüğünüz çocuğunuz, yetiştirip, üniversite okutup mezun olabilmesini sağladığınız için haklı bir gurur duyuyorsunuz. Çocuklarınızın mezuniyeti hayırlı olsun” diyen Prof. Dr. Acer, “Üniversite yönetimi olarak, her geçen gün üniversitemizin fiziksel altyapısını geliştiren yeni projeler hazırlıyoruz, onların bir kısmını hayata geçirmeye başladık, bir kısmını başlatma aşamasına geldik. Üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün kişilere ve kurumlara, hükümetimize, sayın valimize, milletvekillerimize, Çanakkalelilere ve Çanakkale’nin kurumlarına Üniversitemiz adına sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin çok değerli mezunları, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum, başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.   

Mezunu Olduğum ÇOMÜ’nün Mezuniyet Töreninde Olmak Büyük Mutluluk

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından AK Parti grup Başkan Vekili ve Çanakkale Millet Vekili Bülent Turan, mezunu olduğu, yüksek lisansını yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin mezuniyet töreninde bulunmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu vurgulayarak şunları aktardı: “Arkadaşlarımızı kutluyorum. Çok güzel bölümlerden mezun oldular. Onların ailelerini de tebrik ediyorum. Dişinden, tırnağından arttırarak evlatlarını okuttular. Bugün de mezuniyetlerine şahit oluyorlar. Zor şartlarda Türkiye’yi imar etmeye çalışan, sizlere büyük emek sarf eden akademisyenlerimizi, hocalarımızı da kutlamak istiyorum. Çanakkale bu millettin ön sözü ise ve milli şuurumuzun başkenti ise sizde de ayrı bir hatırası, yeri olacak. Belki 4 yıl önce bu bölüm nasıl biter diyordunuz. Bugün 4 yıl bitti ömür de bitecek. Mesele adam olmak, iyi insan olmak ve hakkını vermektir. Tüm çalışan arkadaşlarımızın, ülkemize sundukları katkı ve değerleri, öğretmenlerini de ayrıca kutlamak istiyorum. Üniversitemiz 50 bin kişilik ciddi bir sayıya sahip ve bugün de yaklaşık 9 bin mezunumuz var. Çanakkale doğa kenti, turizm kenti, tarih kenti, aynı zamanda Çanakkale gençlik kenti. Çanakkale’de doğmak, büyümek ve okumak ayrı bir onurdur, ayrı bir şanstır. Böylesine özel bir şanstan dolayı sizleri kutluyorum. Mezuniyetinizin sonrasındaki iş ve çalışma hayatınızda başarılar diliyor hepinizi Allaha emanet ediyorum.”

Konuşmaların ardından ÇOMÜ bölüm birincilerine diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. ÇOMÜ Mezunları için Türkiye’de Dombra şarkısıyla bilinen Nogay Türk'ü Halk Müziği Sanatçısı Arslanbek Sultanbekov mini konser verdi. Konserin ardından öğrenciler geri sayımla birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mezuniyet töreninin ardından Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM)’de iftar programı gerçekleşti. Rektör Acer burada yaptığı konuşmada, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunlarının ülkenin, toplumun, bilim ve iş dünyasının geleceğinde ciddi katkılarının olmasını ümit ediyoruz. Gerek üniversite, gerekse hocalarımız olarak iyi niyetimizle elimizden geleni yapıyoruz. Bugünkü mezuniyet töreni oldukça keyifli geçti. Ev sahibi olarak bu kadar yoğun bir kalabalığı hatasız ağırlamak kolay bir şey değil. Bu mezuniyet törenin hazırlanmasında emeği geçen herkese üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.