"Bukovyna 2019" International Symposium

.

Chernivtsi- Ukraine da bu yıl 7. kez düzenlenen ve dört ülkeden akademisyen seramikçilerin ülkelerini temsilen iki öğrencisiyle birlikte davet edildiği  "Bukovyna 2019" International Art Symposium'una fakültemiz Seramik ve Cam Bölümünden Doç  Yeşim ZÜMRÜT katılmıştır. Seramik Anasanat Dalı öğrencileri Samet AYGÜN ve İlter ÖZYILDIRIM ile birlikte ülkemizi temsil eden ZÜMRÜT ve öğrencilerinin çalışmaları sergilenmiş ve komite koleksiyonuna alınmıştır. Kişisel olarak yapılan eserlerin yanı sıra sempozyum katılımcılarının beraber tasarladığı ve şekillendirdiği ortak bir açık alan heykel çalışması alternatif pişirim teknikleri kullanılarak fırınlanmış ve Chernivtsi şehrine kazandırılmıştır.  Şehrimizi, üniversitemizi, fakültemizi ve Geleneksel Çanakkale Seramiklerini tanıtan sunumlar ve bireysel sanatçı sunumlarının da yapıldığı sempozyum, uluslararası platformda görünürlük adına oldukça önemlidir.  Mezuniyet aşamasında ki öğrencilerimiz için de alan uzmanlıklarını temsil etme, kendilerini tanıtma ve yeni kazanımlar elde etme noktasında  verimli sonuçlanmıştır.