29 Ülkeden 90 tasarımcı “Poster of Troy”da Buluştu

.

29 Ülkeden 90 tasarımcı “Poster of Troy”da Buluştu

 

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine alınmasının yirminci yılında, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 2018 “Troya Yılı” ilan edilmiştir. Bu bağlamda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Troya’dan Esintiler - Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni” kapsamında “Posters of Troy” uluslararası çağrılı afiş sergisi izleyenlerle buluştu. 29 ülkeden 90 tasarımcının “Posters Of Troy” sergisi için hazırladıkları Troya temalı afişler 6 Aralık 2018 tarihine kadar Mahal Sanat’ta görülebilir.

 

Sergi açılışına, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, GMK üyelerinden Turgut Erentürk ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim üyesi Prof. Ayşegül İzer ile akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatseverler katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasında Troya’nın UNESCO dünya mirası listesine girişinin 20. Yılı vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018’i Troya Yılı ilan ettiğini hatırlatarak ÇOMÜ’nün de bu tanıtım faaliyetlerine ciddi destek verdiğinin altını çizdi. Acer; “Bu tanıtımların sadece ülkemizle sınırlı kalmaması gerekiyordu. 29 farklı ülkeden 90 farklı sanatçının burada eseri var. Uluslararası tanıtım anlamında etkinliği çok kıymetli buluyorum” diyerek katkı sunanlara teşekkür etti, sanatın her dönem en etkili iletişim aracı olduğunu da sözlerine ekledi.

 

GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise fakülte olarak Troya Yılına uluslararası katılımlı bir etkinlikle dahil olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Açılışta söz alan Sergi Koordinatörü Doç. Dr. Didem Çatal da dünya tarihinin en kıymetli miraslarından biri olan Troya ve Çanakkale’nin tanıtım çalışmaları içinde, uluslararası niteliği olan böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

Dünya tarihinin en bilinen ve en kıymetli miraslarından biri olan Troya’ya dair afişlerden oluşan sergi, bu coğrafyadaki süregelen kültürel birikimin yeniden gündeme gelmesi ve farklı coğrafyalardaki yansımalarının görünür kılınması adına önem taşıyor.