2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı

 
Basın Bülteni

2013 yılında Eskişehir'de kurulan ve faaliyete geçen "Seramik Sanatı, Eğitimi ve Değişimi Derneği" (SSEDD) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü işbirliği ile 17-19 Haziran 2015 tarihleri arasında ''2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı'' düzenleniyor.

''2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı'' kapsamında çok sayıda akademisyen, seramik sektörünün önde gelen isimleri, seramik sanatçıları; Türkiye'de Seramik Eğitimi, Seramik Eğitiminde Yeni Eğilimler, Tasarım, Seramik Eğitimi ve Sektör İlişkisi, Geleneksel Seramikler, Mezunlar Profili, Özel Gündem: Hamiye Çolakoğlu ana başlıkları altında sunumlar yapacaktır.

Seramik sektörüne yeni ürünler kazandırmak, üniversite-endüstri ilişkilerini güçlendirmek, tasarım konusunda farkındalık yaratmak, öğrencilerimize destek olmak ve yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Üniversitelerimizin Güzel Sanatlar Fakülteleri Seramik Bölümlerinden lisans ve lisans üstü olmak üzere 130 kişilik öğrenci grubu konferanslar süresince konuk edilecektir.

Konferanslarla eş zamanlı olarak, 2014-2015 eğitim öğretim yılında, ülkemizde ki üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri Seramik Bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin mezuniyet projelerinden oluşan ''Mezuniyet Projeleri Sergisi'', SSEDD üyelerinin eserlerinden oluşan ''Kuşaklar'' temalı sergi, Türkiye'de Seramik Eğitimine devam eden seramik öğrencilerine yönelik ''Seramik Biblo Yarışması'' sergisi ve workshoplar da Çanakkale'de sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.


•     Konferanslar, ÇOMÜ GSF Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi, 17-18 Haziran 2015, saat: 09:30 --16.30 arası.
•     ''Mezuniyet Projeleri Sergisi'' – ÇOMÜ GSF Sergi Salonu, saat: 09.00
•     ''Kuşaklar Seramik Sergisi'' - Çanakkale Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye Sergi Salonu, 17 Haziran 2015 saat: 18:00
•     ''Seramik Biblo Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi''- Seramik Müzesi, 18 Haziran 2015 saat: 18:00
•     Workshoplar, ÇOMÜ GSF Seramik Bölümü Atölyeleri, Saat: 09.00—14:00


2. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı kapsamında düzenlenecek olan etkinlikleri takip etmek üzere 17-19 Haziran 2015 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesinden, Terzioğlu Yerleşkesine sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kez servis kalkacaktır. Servis saatleri: 08.30, 14:00


Konferan Programı için   tıklayınız...   
Konferans afişi için   tıklayınız...  
Çalıştaylar afişi için  tıklayınız...   
Seramik biblo yarışması afişi için  tıklayınız...  
Kuşaklar sergisi afişi için   tıklayınız...  
Mezuniyet projeleri sergisi afişi için  tıklayınız...