1. Uluslararası Letonya Seramik Bienali düzenlenendi

Letonya'nın Daugavpils ve Riga kentlerinde Mark Rothko Sanat Merkezi tarafından 15-21 Temmuz 2016 tarihleri arasında 1. Uluslararası Letonya Seramik Bienali düzenlenendi. Bienal jürisini oluşturan laine O. Henry (ABD), Bernd Pfannkuche (Almanya), Sirin Kocak Ozeskici (Türkiye), Jane Jermyn (İrlanda), Simcha Even-Chen (İsrail), Ilona Romule (Letonya) ve Valentins Petjko (Letonya), 44 farklı ülkeden 298 başvuruyu değerlendirerek, toplam 136 seramik eseri sergilenmek üzere seçti. Her seramikçinin 1 çalışma ile katıldığı bienale Türkiye'den 25 seramikçi kabul edildi. Bienal kapsamındaki ana etkinlik olan Martinson Ödülü Sergisi ise, 15 Temmuz-15 Eylül 2016 tarihleri arasında jüri tarafından belirlenen 136 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini ise Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden Doç.Fatih Karagül temsil etti.

Detaylı bilgi için: http://mfkaragul.blogspot.com.tr/2016/11/1-uluslararasi-letonya-seramik-bienali.html