Prof. Canan Atalay Aktuğ, “Övgüye Değer Sanatçı Ödülüne” layık görüldü.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Canan Atalay Aktuğ, “Sanat Kurumu” tarafından her yıl düzenli olarak verilen Plastik Sanatlar Ödülleri’ne değer bulunan sanatçılar arasında Resim Alanında “Övgüye Değer” sanatçı ödülüne layık görüldü.

Sanat Kurumu Derneği’nin Prof. Zafer GENÇAYDIN, Prof. Turhan ÇETİN, Prof. Hayri ESMER, Mutlu BAŞKAYA, İbrahim DEMİREL ile sanat Kurumu Derneği Başkanı H. İlker ÇETİN ve Sanat Kolu Başkanı, M. Nurkut İLHAN’dan oluşan Plastik Sanatlar Seçici Kurulu’nun 26 Aralık 2015’de yaptığı toplantıda belirlenen ödüller arasında Resim alanında Canan Atalay, “sanatsal çizgisini sürekli geliştirmesi nedeniyle” “Övgüye Değer Sanatçı” ödülüne layık görüldü.

Ankara’nın en köklü kurumlarından biri olan Sanat Kurumu, “Güzel Sanatların toplum içinde yayılmasını, gelişmesini sağlamaya çalışmakta bu doğrultuda Türk Güzel Sanatlarındaki değerli yapıtların tanıtılmasını, sanat gösterilerinin düzenlenmesini, sanatçıların tanıtılmasını hedeflemektedir. Sanatın sürekliliği göz önüne alınarak “kurumuş ağaç kaleminden filizlenen çiçek olarak” simgeleşmiş ödül plaketiyle, 63 yıldır sanat adına toplumu aydınlatma işlevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Sanat Kurumu Seçici Kurul’u, 2015 dönem çalışmalarıyla ödül alan sanatçıları aşağıdaki şekilde belirledi.

Resim Dalında: Mehmet YILMAZ, yıllarca sürdürdüğü başarılı çalışmaları ile resim sanatına katkısı nedeniyle ‘’ Yılın Sanatçısı ’’ ödülüne değer görüldü.

Canan ATALAY ise resim dalında çalışmaları ile sanatsal çizgisini geliştirmesi nedeniyle “Övgüye Değer Sanatçı ’’ ödülüne değer görüldü.

Heykel Dalında: Mehtap BAYDU, malzeme kullanımında ki ustalığı ve üretkenliği nedeniyle ‘’ Yılın Sanatçısı ’’ ödülüne değer görüldü.

Çıdam MELEK ise Heykel Dalında çalışmalarında gösterdiği gelişim nedeniyle ‘’ Övgüye Değer Sanatçı’’ ödülüne değer görüldü.

Jüri Özel Ödülü: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümüne, Bölüm Kurucusu Prof. Hamiye ÇOLAKOĞLU’ nun anısına ve Uluslararası ‘’ Macsabal ’’ Sempozyumunu gerçekleştirmesi nedeniyle,

Uğur KAVAS da Fotoğraf Sanatına araştırmaları ve yayınları ile yaptığı katkılar nedeniyle Jüri Özel Ödülü’ne değer görülmüştür.