ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencileri Sergisi “Ne var, Ne yok” 4 GSF Sergi Salonunda 22 Aralık 2016, Saat 16.00’ da Açıldı….

ÇOMÜ GSF lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Ne Var Ne Yok - 4” etkinliğinin 22 Aralık 2016 tarihinde, saat 16.00’da öğretim üyelerinin ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapıldı. Kavramsal Sanat Topluluğu’nun desteklediği serginin açılışında konuklara her yıl olduğu gibi tarhana çorbası sunuldu.

Resim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Umut GERMEÇ  yaptığı açılış konuşmasında “Farklı disiplinlerde yapılan nitelikli işlerin görülmesini sağlayarak, öğrencilerde plastik düşünce ve uygulamaya ilişkin etkileşim oluşturmak, Ne Var Ne Yok sergilerinin temel amacıdır. Bu yıl 4. sünü düzenledik.  Artık “geleneksel”  olarak nitelendirebiliriz. Düzenli yapılan etkinlikler kurumsallaşmanın gereğidir” dedi.

Resim Bölümü, Grafik Bölümü, Tekstil Bölümü ve Seramik Bölümü öğrencilerinin 2016-2017 güz döneminde yaptığı çalışmaların sergisinin açılışına Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü de, koreografisini  Öğr. Gör. Buket DENİZ’in yaptığı  iki performansla katıldı. “2056 Mevzunları Buluşması” adlı dans performansı izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. “Sensörlü Heykeller” performansının konusu ise Antik Yunan’dan yedi önemli figürdü. İki performans da coşkuyla alkışlandı.

GSF Sergi Salonu’ndaki sergi, 10 Ocak 2017 tarihine kadar gezilebilir.