"An-Moment" Hür Teşebbüs Sanat Grubu'nun ikinci sergisi

Güzel Sanatlar Fakültesi,   Öğretim elemanlarından Prof.İhsan DOĞRUSÖZ, Doç. M.Fatih KARAGÜL, Öğr. Gör. M.Berrin KAYMAN ve Sanatçı Eren Okay'ın  oluşturduğu, "Hür Teşebbüs" grubu 2. Sergisini İzmir Kedi Kültür Sanat Merkezinde, 05 Kasım 2015 tarihinde izleyicisi ile buluşturdu. "AN-MOMENT" temalı sergide ;  Doç. M.Fatih KARAGÜL, Öğr. Gör. M.Berrin KAYMAN ve Sanatçı Eren Okay'ın eserlerinden düzenlenmiş olup, Sergi açılışına, Türk seramik sanat camiasının önemli isimlerinden Tüzüm KIZILCAN ve Mustafa TUNÇALP'ın yanı sıra, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekanı Halil YOLERİ de açılışta yer almışlardır.

Serginin Manifestosunda;
"An-Moment" Hür Teşebbüs Sanat Grubu'nun ikinci sergisi. Kendilerini modern romantik olarak tanımlamakta olan grup üyeleri bu sergilerinin konseptini "an" olarak belirlemiştir. An sorulduğunda; modern romantizmi üç dayanağa bağlamaktadırlar: Birincisi aklın yoğun olarak etkilemesi, ikincisi; yaşanılan anın şiddetle farkına varılması, üçüncüsünün ise yaşamsal olgunluğun en etken güç kaynağı olduğunu belirtmektedirler. Değeri, korumak için en önemli zaman "an" dır. Geçmişteki romantik akımlardan, fütürizm, sembolizm, kübizm gibi akımları realize ederek eser üretimlerini gerçekleştirmektedirler. Grup üyelerinin kimi zaman arketip kullanmalarının nedeni tüm insanların hayallerinin benzerlikler taşımasıdır. İletişim başlangıcı olarak, bunu çok önemsemektedirler. Üyelerce seçilen konular genellikle bağlantısız olabilmekte. Bu durum, içinde bulunduğumuz çağın getirdiği günlük sürprizlerin, yanar döner olmasıyla ilgili. Dünyada görünen karmaşa da bu noktada etken. Bu karmaşa ve düzensiz yaşamaya zorlanmamız, özgürlüklerimizi kaçamak kayıntılar için çıkınlar gibi, yanımızda gizlice taşımaya itiyor bizleri. "Hür Teşebbüs" romantik bir özgürleşme arayışıdır. Ayrıca "an"ı kutsar. Özgürlük tam zamanında, anlık başkaldırabilme cesaretlerine zeki bir bilinç ve görüye bağlıdır. Başlangıç sinsice çağın üstümüze yıkmaya çalıştıklarına her zaman bir duruş sergilemekle olur. Artık, kolektif başkaldırı ne yaptığını bilmeyen güruhların aşırı türemesinden dolayı çözüm olmaktan çıktı. Unutulmamalıdır ki, bir doğru gerçekten doğru ise önce estetik taşır!

122-cuhf-1.jpg

122-cuhf-2.jpg