Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavları

Seramik Bölüm Sınavı: 26 Ağustos 2016  Saat: 10.00

Tekstil Bölüm Sınavı: 26 Ağustos 2016  Saat: 13.00

Gelenksel Türk Sanatları Bölüm Sınavı: 26 Ağustos 2016  Saat: 15.30

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Özel Yetenek Sınavı :23 Ağustos 2016 saat 10:00 da Güzel Sanatlar Fakültesi Binasında Yapılacaktır.

GSF Yetenek Başvuru ve Tercih Sistemi Kullanım Kılavuzu

1-       Kayıt Ol

Kayıt olmak için gerekli olan bilgileriniz, T.C. Kimlik No, E posta, Şifre.

Bu bilgileri doldurduktan sisteme kayıt olabilirsiniz.

2-       Giriş Yap

Kayıt işleminde kullandığınız T.C Kimlik No ve Şifre bilgileriyle sisteme giriş yapabilirsiniz.

3-       Kimlik Bilgilerinin Doldurulması

Bu aşamada öncelikle bilgilerinizin, Kişisel Bilgilerim menüsünden Kişisel Bilgiler sekmesinde bulunan ÖSYM’den Bilgi Getir butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işlem ÖSYM veri tabanında bulunan bilgilerinizi otomatik getirecektir.

ÖSYM’den bilgiler geldikten sonra formda boş kalan bilgileri elle doldurmanız ve ardından KAYDET butonuna basmanız gerekmektedir. Bu işlem sonrasında kimlik bilgilerinizi doldurma işlemi tamamlanmış olacaktır.

4-       Tercih Bilgileri

Bu aşamada yapacağınız işlem öncelikle Tercih Sözleşmesini kabul etmektir. Ardından tercih etmek istediğiniz bölümleri seçebilirsiniz.

5-       Başvuru Evrakları

Başvuru evrakları aşamasında sizden istenen (Vesikalık Fotoğraf, Kimlik, ÖSYM Sonuç Belgesi, Diploma)  4 adet belgeyi sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Bu belgeler PDF, JPG, JPEG formatlarında olmak zorundadır.

6-       Başvuruyu Tamamla

Tüm bu işlemleri eksiksiz tamamladıktan sonra başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

7-       Sistem Geri Bildirimi

Başvurunuzu tamamladıktan sonra sistemi takip etmeye devam ediniz. Başvurunuza mani bir durum olduğu takdirde sistem üzerinden size mesaj gönderilecektir ve bilgilerinizi değiştirmeniz istenebilir.

8-       Sınav Giriş Belgesi

Sınav giriş belgesini başvurunuz onaylandıktan sonra sisteme giriş yaparak alabilirsiniz.

9-       Sınav Sonuçlarının Açıklanması

Gireceğiniz tüm sınavların sonuçlarını ve yer yerleştirme sonuçlarını, sonuçlar açıklandıktan sonra sisteme giriş yaparak görebileceksiniz.

Not:

• Başvurunuzu tamamlamadan kimlik bilgilerinizde, tercih bilgilerinizde, başvuru belgelerinizde değişiklik yapabilirsiniz.
  • Başvuruyu tamamladıktan sonra bilgilerinizi değiştiremezsiniz.
  • Başvuru işlemini tamamlamadığınız sürece sınav giriş belgesi alamazsınız.

Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek Sınavlarına başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız

COMU GSF Yetenek Sınavları Yönerge.pdf
comu-gsf-yetenek-sinavlari-klavuzu.pdf