Güzel Sanatlar Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları

.

Güzel Sanatlar Fakültesi 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları için ön kayıtlar başvuru sistemi üzerinden 6 - 19 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru sistemi 19 Ağustos 2020 günü saat: 23:59'a kadar açık kalacaktır.

2020 – 2021 Eğitim / Öğretim yılında sadece Tiyatro Bölümüne Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan Plastik Sanatlar Bölümleri (Resim, Seramik ve Cam, Tekstil Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarımı) için Özel Yetenek Sınavı, Üniversite Senatosunca alınmış olan Covid-19 tedbirleri kararı gereği 2020 – 2021 Eğitim / Öğretim yılında uygulanmayacaktır. Plastik Sanatlara başvurmak isteyen adayların, başvuru sistemi üzerinden kayıt yaptırmaları yeterlidir. Başvuran adaylar, ÖSYM tarafından hazırlanan Özel Yetenek Sınavları Puan Hesaplama Formülüne göre puan sıralamasına konulacaktır.

Detaylı bilgi için lütfen Özel Yetenek Sınavları Uygulama Kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.

Not: Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı sürecinde Fakültemizin kantini kapalı olacaktır. Adayların sınav sürecinde zorluk çekmemesi için su ve yiyecek gibi ihtiyaçlarını yanlarında getirmeleri önemle rica olunur.

Başvuru sistemine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Başvurusunu onaylamayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Lütfen kayıt süresi dolmadan başvurunuzu onaylayın.

Başvuru sistemindeki tercih sıralamasının herhangi bir önemi yoktur. Adaylar başvurmak istedikleri tüm bölümleri tercih önceliği gözetmeden seçebilirler. Başarı listeleri yalnızca puan sıralamasına göre oluşturulacaktır.

Sisteme kayıt olabilmeniz için geçerli bir e-mail adresine ihtiyacınız vardır. Hatalı e-mail adresiyle kayıt olan adaylar sisteme giriş yapamazlar. Bu ve benzeri kayıt hatalarıyla karşılaşan adaylar, 0 286 218 00 18 - 5154 numaralı dahili hattan sistem sorumlusuna ulaşarak yardım alabilirler.

Detaylı bilgi için Güzel Sanatlar Fakültesi 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu ve Yönergesine ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz.

Ekler

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KABUL _ KAYIT ve ÖZEL YETENEK SINAVLARI UYGULAMA KILAVUZU.pdf
2020 – 2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KABUL _ KAYIT ve ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ.pdf